

To Eat
Wie in Puglia is, kan niet om de lokale keuken heen.
De streek wordt namelijk ook wel de bakermat van de Italiaanse keuken genoemd en is de grootste wijn- en olijfolieproducent van Italië. De Pugliese keuken is gebaseerd op de lokale producten, voornamelijk granen, olijven, druiven, zeevruchten, fruit en veel soorten groente. Dit zijn simpele, betaalbare ingrediënten, waardoor de keuken van Puglia ook wel betiteld wordt als cucina povera (keuken van de armen). Deze gerechten zijn voortgekomen uit noodzaak en praktisch nut, maar zijn uitzonderlijk complex van smaak ondanks hun eenvoud.
​
Pasticciotti. Burrata. Orecchiette.
Het zijn de drie beroemdste specialiteiten van Puglia.
Maar de culinaire to-do-list is nog veel groter.
Eten is hier, in de hak van de laars, nu eenmaal een belangrijk ding; daarmee tonen de pugliesi hun gastvrijheid.
De keuken van Puglia is weer een heel andere dan die van andere regio’s van Italië.
Verwacht geen penne maar orecchiette (oortjespasta), geen grissini (soepstengels) maar taralli (ringvormige zoutjes).